6 metód, ako potajme zistiť správnu veľkosť zásnubného prsteňa

6 metód, ako potajme zistiť správnu veľkosť zásnubného prsteňa

Viete, ako dokonale prekvapiť vašu budúcu snúbenicu? Vyberte jej nielen pekný, ale aj dobre padnúci prsteň. A ideálne tak, aby o ničom netušila, pretože takmer polovica žien túži, aby bol ich zásnubný prsteň prekvapením.

Dobre priliehajúci prsteň by mal byť na partnerkinej ruke dostatočne voľný, aby prešiel cez kĺb prsta, no zároveň by sa jej nemal samovoľne skĺzať.

Veľkosť prsteňa sa síce dá mierne upraviť, no vaším výberom chcete predsa dokázať, že priateľku dokonale poznáte. Na to jestvuje viacero metód.

 

Metóda existujúceho prsteňa

Jedným z ľahších postupov, ako zistiť tú správnu veľkosť prsteňa, je, keď si na chvíľu požičiate niektorý z kúskov, ktoré už má.

Nachystajte si kúsok mydla alebo plastelíny a nepozorovane počkajte na chvíľu, keď si vaša priateľka svoj prsteň odloží. Potom už len stačí prsteň odtlačiť a nepozorovane ho vrátiť späť.

Aby však mohol klenotník z odtlačku správne určiť veľkosť toho zásnubného prsteňa, musíte si dať pozor, aby ten, ktorý ste odtlačili, nenosila partnerka na iných prstoch než prstenníku.

A inak, je vaša nastávajúca praváčka a nosí vami odtlačený prsteň na pravej ruke?

Zásnubný tak zvoľte radšej o niečo menší. Dominantná ruka totiž väčšinou býva o málo väčšia, než druhá, preto by jej na ľavej ruke nemusel dokonale sedieť.

 

Metóda požičaného prsteňa

Máte radi adrenalín? Predchádzajúcu metódu tak posuňte na vyššiu úroveň. Namiesto odtláčania do plastelíny rovno vašej partnerke prsteň na pol dňa či deň zoberte.

Potom ho jednoducho necháte zmerať, napríklad v jednom z našich klenotníctiev.

Ak náhodou nemáte cestu okolo klenotníctva, môžete si prsteň odmerať aj doma. Na internete nájdete viacero online nástrojov, s ktorými dokážete určiť presnú veľkosť aj v pohodlí domova.

 

Metóda spiacej kráľovnej

Najnapínavejší postup, ako zistiť obvod priateľkinho prsta, je počas jej spánku. Čím je spánok hlbší, tým väčšia je šanca, že vás partnerka nepristihne.

Pre nočné skúmanie si tak k posteli pripravte kúsok neelastického špagátu, no najlepšie tenký prúžok papiera a ceruzku.

 Hneď ako ste si istý, že vaša partnerka tuho spí, tesne omotajte kúsok papiera okolo jej najhrubšej časti prsta. Miesto, kde sa omotaný papier pretne, označte ceruzkou.

Bojíte sa, že vám ceruzka vypadne z rúk a zobudí vašu nastávajúcu? Namiesto obyčajného papierika si tak na pomoc vytlačte merací prúžok. Aby ste prst správne zmerali sa stačí riadiť pokynmi opísanými vedľa samotného prúžka.

 

Metóda zaseknutého prsteňa

Pri tejto metóde vám postačí, keď si správne vytipovaný prsteň zo zbierky vašej vyvolenej, nasadíte na ten váš prst.

Miesto, kde sa prsteň zastaví, si buď zapamätajte, alebo nenápadne označte. Na meranie obvodu príslušného miesta tak znovu môžete využiť merací prúžok alebo si nechajte obvod prsta pri označenom mieste zmerať klenotníkom.

Metóda najlepšej kamošky

Tento postup pripadá do úvahy, keď ste si istý, že osoby v okolí vašej priateľky dokážu udržať tajomstvo. Ak ste presvedčený, že sa tajná informácia nedostane do uší vašej partnerky, zangažujte do procesu merania jej kamarátku, mamu či sestru.

Možno sa totiž niekedy na tému zásnub a veľkosti prsteňov rozprávali. A možno si niektorý z prsteňov, ktoré majú doma, vaša priateľka už skúšala.

Pri tejto metóde, bohužiaľ, hrozí, že presnú veľkosť neurčíte na 100 %. Napriek tomu odporúčame zvážiť aj tento bezpečnejší variant. Napríklad, keď sa necítite na adrenalínové meranie opísané v prvých troch metódach.

 

Metóda skrytej otázky

Pre túto metódu potrebujete byť zdatný v komunikácii. Veríte si? Ukryte tak otázku ohľadom veľkosti prsteňa do bežnej konverzácie.

Hranice, čo si môžete dovoliť a čo nie, musíte zvážiť podľa toho, ako dobre vašu partnerku poznáte. Keďže ste sa však rozhodli vziať si ju za ženu, nemal by to byť veľký problém.

Ako zamaskujete otázku do klasickej konverzácie, je čisto na vás. Môžete si napríklad vymyslieť, že chcete kúpiť prsteň na narodeniny pre vašu mamu alebo sestru.

Partnerku postavíte do role poradkyne a zároveň využijete jej prst ako vzor.

Kráčate však po tenkom ľade, preto si dajte obzvlášť pozor, aby bol váš plán prirodzený. Nechcete predsa vopred vzbudiť žiadne podozrenie.

Preto ak sa na metódu skrytej otázky necítite, poproste vášho blízkeho, aby postup absolvoval on. Výrazne tak zmenšíte riziko, že priateľka prekukne váš plán.

 

Všeobecné rady na záver

Či už sa rozhodnete vziať meranie do vlastných rúk alebo ho zveríte iným, je dobré dať si pozor na pár skutočností.

Ak sa odhodláte pre adrenalínovú metódu merania prsta počas spánku, uistite sa, že ruky vašej priateľky majú normálnu teplotu. Príliš studené ruky majú tendenciu troška sa scvrknúť a sú menšie než obvykle. A naopak, priveľmi teplé prsty zase mierne opúchajú.

Odmerali ste úspešne a nepozorovane, no veľkosť prsta vyšla presne medzi dvoma hodnotami? Prikloňte sa radšej k tej väčšej. Menšie fiasko je o málo väčší prsteň, než aby ste ho čerstvej snúbenici nenasadili vôbec.

Navyše, pre zlatníka je oveľa ľahšie z prsteňa odobrať, než materiál dodatočne pridávať. 

A čo ďalej? Teraz ešte treba ten pravý prsteň nájsť. S nekonečnou ponukou zásnubných prsteňov v sieti klenotníctiev Amawell to však rozhodne nebude problém.