Trendy vo svete šperkov, ktoré ovládli posledné roky

Trendy vo svete šperkov, ktoré ovládli posledné roky

V praxi tiež platí, že niektoré módne trendy sa zmenia rýchlo a iné vďaka mnohým obľúbeným atribútom dlho pretrvávajú. Aj pri šperkoch tak možno sledovať cyklické obmieňanie trendov, ako aj pretrvávanie tých, ktoré najviac presvedčili. O tom, ako náušnice ovplyvňujú módne trendy a aké kombinácie sú dnes najobľúbenejšie, sa niečo viac dozviete aj v nasledujúcich riadkoch.

Na veľkosti (ne)záleží

 

Každý z nás je skutočným originálom a nádherne to vidieť aj pri výbere náušníc a iných šperkov. Zdobenie ľudského tela náušnicami je skoro také staré ako ľudstvo samé a patrí k obľúbeným aktom aj u súčasnej generácie. Možno pritom pokojne povedať, že trendy je všetko, čo sa nám páči a čo radi nosíme. Ak však hľadáme náušnice, ktoré sú stále v móde, určite nič nepokazíme kruhmi akýchkoľvek veľkostí. Kruh je symbolom stvorenia a života a aj vďaka tejto energii zrejme patrí stále medzi vyhľadávané typy náušníc.

 

Medzi obľúbené kombinácie patria aj kruhové náušnice, na ktoré možno podľa nálady a príležitosti zavesiť menšie prívesky vo formy tvarov alebo písmen, čím vyjadríme aktuálne pocity a emócie. Veľkosť náušníc je vždy otázkou individuálnych preferencií. Na bežné nosenie či pri športe môžu byť praktickejšie menšie náušnice a na špeciálne príležitosti možno zvoliť aj masívnejšie či viac zdobené kúsky. Je to však jeden uhol pohľadu a fantázii ani realizácii sa pritom žiadne medze nekladú.

 

Energia ukrytá v geometrii

 

Už niekoľko rokov tiež môžeme sledovať, ako náušnice ovplyvňujú módne trendy v súvislosti s nosením geometrických tvarov. Každý tvar pritom v sebe ukrýva určitú energiu a v niektorom období nás preto môže táto energia priťahovať. Geometrické tvary sú súčasťou všetkého a nájdeme ich všade okolo nás. Nie je preto žiadnym väčším prekvapením, že už niekoľko rokov pretrváva aj záujem o náušnice a šperky geometrických tvarov – trojuholníky, štvorce, kosoštvorce a ich rôzne kombinácie sa ideálne kombinujú aj s oblečením s rovnakými alebo podobnými tvarmi.

 

Asymetria a inakosť sú stále v móde

 

Naša unikátnosť sa v praxi prejavuje rôznymi spôsobmi, a to napríklad aj tým, že nechceme úplne vyzerať rovnako ako ostatní ľudia. Táto vlastnosť vytvorila v posledných rokoch priestor pre vznik jedného z aktuálnych trendov v oblasti nosenia šperkov aj oblečenia, ktorým je asymetria. Tento trend sa prakticky prejavuje napríklad aj v tom, že nosíme rôzne náušnice na každom uchu, rôznofarebné ponožky a podobné výstrelky, ktoré si našli pevné miesto v našom súčasnom fungovaní. Zároveň pritom už dávno neplatí, že náušnice, prstene, retiazky či náhrdelníky musia pochádzať z jednej kolekcie. Ešte niekoľko rokov dozadu bolo pritom niečo takéto nemysliteľné a považované za spoločenské a sociálne faux paux.