Ako si vybrať kvalitný zlatý zásnubný prsteň, ktorý vydrží navždy?

Ako si vybrať kvalitný zlatý zásnubný prsteň, ktorý vydrží navždy?

zlaty-zasnubny-prsten.jpg

Ak si vyberiete kvalitný zásnubný prsteň, vydrží vám navždy a stane sa tak bude zastávať nielen úlohu pôsobivého šperku, ale aj symbolu večnej lásky a trvalého záväzku. 

Poradíme, čo si pri výbere zlatého zásnubného prsteňa všímať, aby vám skutočne vydržal navždy. 

Nie je zlato ako zlato

Prstene zo zlata patria v kategórii zásnubných prsteňov dlhodobo medzi najžiadanejšie. Na rebríčku popularity už roky kraľuje biele zlato, v tesnom závese je zlato so žltým sfarbením a tretia priečka patrí ružovému zlatu, ktoré je stále považované za trochu extravagantnejšiu voľbu. Pri výbere myslite na to, že vaša vyvolená bude možno chcieť zásnubný prsteň nosiť každý deň, a tak by mal aj čosi vydržať. Pri výbere konkrétneho kúska sa zaujímajte o povrchovú úpravu zlata a jeho rýdzosť

Prsteň vyrobený z 24-karátového žltého zlata bude síce považovaný za čistý, no jeho odolnosť bude nižšia, ako napríklad v prípade prsteňa vyhotoveného zo 14-karátového zlata. Veľmi dobrou voľbou je v tomto smere aj biele zlato, pretože obsahuje prímesi, vďaka ktorým je jeho povrch odolnejší. 

Rozhoduje aj tvar prsteňa

Ponuka zásnubných prsteňov je veľmi široká aj z pohľadu rôznych tvarov, prakticky neexistuje predstava, ktorú by nebolo možné zhmotniť do zásnubného prsteňa. Z pohľadu výdrže ale vychádzajú najlepšie zásnubné prstene s jednoduchým tvarovaním. Pridané dekorácie a prvky zvyšujú šancu, že prsteň sa bude zachytávať o oblečenie či rôzne predmety, ktoré by ho mohli aj poškodiť. 

Všímajte si spôsob osadenia kameňa

Pre celkovú odolnosť zlatého zásnubného prsteňa je dôležitý aj spôsob osadenia a upevnenia kameňa. Na tento účel sa používajú väčšinou krapne, do ktorých sa drahokam usadí. Počet krapní a spôsob ich tvarovania má zásadný vplyv na to, ako pevne ho obopnú. Všímajte si tiež, ako vysoko nad obrúčkou je kameň upevnený, prsteň s príliš vytŕčajúcim drahokamom môže byť na každodenné nosenie menej vhodný. 

Na záver dodajme, že z našej ponuky zásnubných prsteňov zo zlata si určite vyberiete a sme presvedčení, že prsteň od nás bude moment zásnub naozaj pripomínať navždy. 

Zdroj obrázok: elements.envato.com